Новини

от света на ретро автомобилите

Изключителен успех за Ретро парада и Антик базара

Ретро парад и Антик Базар – едно уникално събитие, за което дълго ще се говори! Многобройни участници, редки и красиви автомобили, изключителни антикварни ценности, събрани на едно място – Ретро Ауто Шоурума в град Хасково.
Носител на Голямата награда от Ретро парада, с общо 72 участници от цялата страна, е невероятното жълто бижу Опел GT 1969 със собственик Тоньо Желязков. Всеобщ любимец на публиката стана искрящият син Мерцедес 1927 на Валентин Василев. Наградата за най-добра реставрация на седан отиде в Иво Димитров за неговия Форд Таунус 1982. С награда за най-добра реставрация на кабриолет бе удостоен Димитър Сотиров за червения красавец Ситроен 2CV 1969. За най-добра реставрация на соц, автомобил бе отличен Марин Георгиев и неговия Москвич 412 1987. Наградата за дебют получи Юрий Соколов за Булгар Рено 1969.
Ретро Ауто от своя страна показа най-новия си реставриран автомобил, изключително редкият и много красив Шевролет Супериор от 1926 година, който обра овациите на публиката, без да е участник в състезанието. Честито на отличените за тяхното старание, отдаденост и любов към ретро возилата.
Благодарим на всички, които споделиха с нас и публиката своите колекционерски и хоби – емоции. Специални благодарности и на Нумизматично дружество „Филипопол“ – Пловдив, както и на останалите над 60 участници в Антик базара за доброто сътрудничество и прекрасните колекции.
До нови срещи, приятели!

 

 

Back to top