Новини

от света на ретро автомобилите

Ретро Ауто със Специална награда

Отличаващият се с изключително изящество, стил и класа Jaguar Mark V на „Ретро Ауто“ заслужено грабна Специалната награда от 11-то издание на Ретро парада в град Бургас, провел се на 7 юли 2018 година в Морската градина. Представени бяха над 150 различни моторни-превозни средства от България, Русия, Сърбия и Чехия. Организатор е Авто-мото клуб „Ретро“, град Бургас.

Jaguar Mark V на „Ретро Ауто“ е произведен през 1949 година, има 6-цилиндров двигател, обем 3350 kуб. см и мощност 111 конски сили. Дизайнер на автомобилите от серията Mark V е Уйлям Лайънс – съосновател през 1922 година на Swallow Sidecar Company, преименувана на Jaguar Cars Ltd след Втората световна война. Производството приключва през 1951 година с малко над 10 000 броя произведени автомобили.

Автомобилът е закупен през 2010 година от САЩ в насипно състояние. Реставриран е в продължение на три години. Екипът на „Ретро Ауто“ работи упорито за майсторското изпипване на всеки детайл, за да грейне обновеният Jaguar Mark V с целия си блясък. Ретро бижуто изпъква с искрящо белия си цвят, блестящ хром, бели рингове по гумите и червен кожен интериор. Като добавка е реставриран изцяло и комплектът с инструменти.

Jaguar Mark V на „Ретро Ауто“ е носител и на Големия приз от конкурса за елегантност на ретро и класически автомобили „Дръстър“, провел се през 2016 година в град Силистра.

Back to top